AnettesFlora - En del på hjertet

En del på hjertet

I går fik jeg lavet et godt indlæg syntes jeg selv, men havde glemt at gemme løbende, og da jeg var klar til udgivelse var der ingen netforbindelse, så alt mistet. Op på hesten igen, og ville skrive, men hjernen var tom. Jeg gik en tur ned i haven, og pludselig føltes inspirationen igen, duftene gik i næsen, og haven dufter, og den dufter. Frugtræerne, magnoliaen, bærmisplen, slåen, det føles som en velsignelse.

Om ikke længe står satgentshækken i flor, sammen med aroniaen, efter dem roserne, med mere. Det fik mig til at tænke på, hvor er det heldigt at der er noget duftende på skift, og forskellige ting at beundre. For den del havde jeg slet ikke tænkt ind da jeg begyndte på haven, men kan takke mig selv for at handle instinktivt.

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butik

Faktisk startede jeg i går med at skrive om alle de famlende forsøg både med butik og med have, og at det er helt perfekt at famle, og mærke efter i sig selv. Der er en bagvedliggende mening med det hele, som man først kan se når vejen er gået. Jeg føler det er en gave, jeg har givet til mig selv, og den gave gør glad, er det ikke det der er meningen med gaver....

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butik

Hopper lige tilbage til de første to billeder, for at fortælle at jeg i tirsdags havde besøg af rosen feen Linda, og hendes lille prinsesse Alma. Linda havde igen været så sød at spørge om jeg skulle have roser med fra rosenprinsen Jas. Da hun skulle til Ålborg den dag, og kunne slå et smut omkring mig. Jubiii roser:-) Jeg bestilte ti og her står de. De fleste af dem skal være i det område på de første to billeder. Roserne er følgende: 1 Helena Lykkefund, 3 Baronen Gonella, 2 Aicha, 2 ophelia climbing. Og 2 compassion til forhaven. Også jubiii fordi du kommer her Linda, du er altid en skattet gæst, uanset om du har roser med eller ej. Mangler bare at plante 2, men der har jeg ikke fået fjernet græs endnu.

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butikFor at blive lidt i duftene, men også for at vise en af mine fødselsdagsgaver fra Ida, vores datter. Denne imponerende buket lijler, kraftige og lækre, de holdt tæt ved 14 dage. Jeg har taget ufatteligt mange billeder af den buket. Og jeg har ikke bestilt andet end at snuse, uhmmmm.

kreativ butik, landstil, cottagehave, vintage,havestueInden jeg kommer til noget der er en smule grænseoverskridende, så får i lige et billede af butikkens overdækkede del. Planen er at den skal blive til en havestue, mon ikke det anes allerede nu? Selvfølgelig med salg af ting til have og blomster. I den forbindelse har jeg skrevet skiltet om ved vejen, før stod der: kig ind, nu står der, endelig, Anettes Flora, som butikken også har heddet siden dag 1. Jeg føler det lidt som at have fundet hjem, på også det område.

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butik

Skiltet har bevirket at der nu også kommer andre slags kunder, som også har brug for gaver. Og jeg har endelig fundet former og farver til en indpakning, der harmonere med mig, og butikkens størrelse.

I samme åndedrag løb jeg næsten tør for de gamle visit kort. Det passede perfekt, da jeg både har fået eget logo, eget domæne og ny mail.Jeg holder af at give et ord med på vejen, hvis jeg har et, og jeg holder af at udnytte "papir" bedst muligt, så på bagsiden af det står der: Everybody smiles in the same language.

Med hilsner og ønsket om en god dag Anette.

Nu kommer vi til det grænseoverskridende;-)

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butik

At tage et billede af sig selv som nyudsprunget gardengirl, og endda helt til fingerspidserne;-) At tage et billede af sig selv(har været alene hjemme en bette uge) i et spejl(bær over med kvaliteten;), er ikke let når man også gerne ville vise støvlerne, og ikke har et kæmpe spejl. Billedet er taget i butikken, hvor spejlet balancere på en træklods.

Tøjet har jeg købt hos Pigernes Havetøj, Jeg fik en super service, hurtig og meget sød betjening af Lisbeth, som indehaveren hedder, hun gav endda  et par fine havehandsker med i købet, dem glemte jeg at ta på, men de passer til resten af tøjet. Du får fuld hus af stjerner herfra Lisbet, og 1000 tak for handskerne, hi hi jeg havde dem faktisk på til en fodboldkamp en kølig aften for ikke længe siden;-)

Hmm havde det nu også lidt muntert med at tage det billede. Både støvler og forklæde er helt fantastisk, Kim sagde hvis du fylder de lommer, så kan du ikke slæbe dig af sted. Lommerne er fede og kæmpe, og man kan ha alt muligt deri;-) Efterfølgende opdagede jeg at både tøj og indpakning køre i den samme farveskala, både fint og rustikt

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butikOgså er der tulipaner, uhmmm, disse er nogle af dem der stod i kummerne sidste år. En utrolig god følelse at kunne genbruge. Jeg ved ikke hvad de hedder, og havde ikke kendskab til hvad farver der kom frem, for de var blandet i en pærevælling. Men hvor perfekt er det lige at de er blevet blandet. Det er første år med tulipaner i haven.

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butikForan køkkenvinduet står der 3x2 m kummer fyldt med røde tulipaner, og de dufter, og de skulle være stabile. Og jeg er vild med dem. De kommer i haven til efteråret, og næste år skal der en anden farve i kummerne, eller flere farver, det finder jeg ud af til den tid.

cottagehave, vildehave, forår, kreativindretning, haveinretning, butik med landstil, kreativ butik

Til sidst et billede fra en anden vinkel i forhaven, min vilde forhave. Jeg har de sidste dage luget overskuds frøllinger væk, og er så spændt på hvordan det bliver.

Yderligere er der gravet nogle meget villige  banditter op. Faktisk så villige, at jeg kort overvejede om jeg skulle rydde hele forhaven, og plante det ned i det område, på de to øverste billeder. Men da jeg havde sundet mig lidt, med nogle dybe vejrtrækninger og masser af fordybende tålmod, ja så får det hele lov at blive, minus de vildeste. Men mere om det en anden dag.

Tiden er hektisk på havefronten, her i forårshaven. Men er det ikke vidunderligt, at der også er masser af plads til beundring og begejstring. At det travle opvejes og overskygges af glæden ved det hele, her og nu.

Hilsner Anette 

5/9/2017 9:51:32 AM Anette Nielsen