AnettesFlora - Et indlæg om Marokkansk Ler

Et indlæg om Marokkansk Ler

Jeg har med jævne mellemrum diller, og elsker at dykke ned i noget der gør mig nysgerrig, og bruge det. Noget hitter mere end andet, og det jeg fortæller om i dag hitter på mange plan.

Roser har vel også brug for ler;- ) har en fest for er det tilladt at sige sådan. Tænker på janteloven, her fungere den ikke, for jeg har aldrig forstået den, naiv måske, men sådan må det være.

Indlægget handler ikke om have, blomster eller noget af det andet jeg kunne finde på at skrive om, men derimod mit hår og det Marokkanske ler

Vel mit hår er i en meget problematisk face, det har det været de sidste ti år +. Det er først for ca. et halvt år siden den fes ind på lystavlen. Frisøren prædiker, om balsam og hår kur, og shampoo til tørt hår, og deres hårolie. Og en gang om ugen skal jeg komme den gode gammeldags blå Nivea i håret-fordi jeg er ude menneske.

Vel jeg har brugt det hele på nær Nivea, og intet virker efter hensigten. Mit hår bliver endnu mere høagtigt, og helt umuligt at rede det ud. Frisøren fatter det ikke, den hår kur jeg har fået anbefalet virker på alt hår siger de, bare ikke mit, det frastøder, det samme gælder olien.

Hænger hår og velbefindende sammen, i dette tilfælde tror jeg ikke, for har faktisk aldrig følt mig så godt tilpas og funderet som nu.

Jeg har slidgigt, det har jeg accepteret, og afprøver stadig alternative metoder til bedring, i tiden er det æbleeddike, mit elskede krydderi i flere ting.

Måske i overgangsalderen, jeg ved det faktisk ikke, for den begyndte med varmen, og forsvandt med varmen. Men det er altså naturligt at en 52-årig er i den såkaldte overgangsalder. Så jeg er det nok, der siges jo at på det fysiologiske plan at den starter langt før man mærker noget(håret?), hvis man altså kommer til at mærke det, for ikke alle gør, en dag er en vis ting bare slut.

Googler man overgangsalder kan man ligeså godt ligge sig til at dø. Net doktoren er altså en alarmerende ting-især hvis man har det med at tage tingene ind. Ja så tager det nogle timer inden man er ”rask” igen, kæmpe smil.

Jeg tror at mit hø-hår hænger sammen med noget andet.

Så en dokumentar på DR om hår, og om alle de ting vi bruger for at få det til at blive endnu federe at se på, men det ØDELÆGGER håret. Tænk dig at alle de ting der anbefales for at give håret pleje og fugt, ja, de gør rent faktisk det modsatte på sigt, det er derfor der skal proppes så meget ekstra i for at behandle.

For eget vedkommende er håret vasket og føntørret næsten hver dag, og stylingsprodukter har jeg aldrig sparret på, for det var så sjovt. Det giver så god mening at det er det der har udpint håret.(det er ikke farver eller andet for det gør jeg ikke i).

I dokumentaren fik man en smule kendskab til marokkansk ler, også kaldet rasul.  Efterfølgende googlede jeg og opdagede der var et begreb der hed : no poo, eller ingen shampoo, det lyder altså bedre.

Så for 7 uger siden tog jeg en kold tyrker, ingen styling, ingen føn, ingen shampoo, ingen ting af de ting jeg plejer. Så må man altså rette ryggen og helt ind i knoglen vide at man er perfekt som man er, og ellers drage ud i verden med et smil og en fornyet sikkerhed. Og så ellers vænne sig til et lidt anderledes look.

Her er hvad jeg har gjort. Jeg gik til helsekosten og købte rasul, som i øvrigt også kan bruges som en mild muddermaske, og til at vaske kroppen i. Rasul betyder sæbe ler.

Kvinden i helsekosten brugte det selv, så fik en masse viden om brugen af det.

Jeg har valgt at tage et slags spa hver 4. dag, men så meget behøver man ikke gøre ud af det, altså det med spa´et.

Opskrift, tre små spiseskeer rasulflager i en skål, hæld vand over så de er dækket, det skal stå til det ligner mudder, det tager maks. 5 minutter, så er det klar.

Jeg har valgt at komme et par dråber æteriske rosmarin olie i ler-massen, det dufter godt, leret i sig selv dufter ikke af noget nævneværdigt.

Håret gøres godt og grundigt vådt, og det samme med ansigtet. Jeg arbejder ler-massen ind i håret og bagefter kommer jeg noget i ansigtet, det hele sidder i, i ca. 15 min (man behøver ikke lade det sidde i mere end et par minutter). Hopper så under bruseren og skyller det hele ud, er der mere ler i skålen, vasker jeg kroppen med det.

Det er altså så lækkert, og hud og hår bliver blødt.

Jeg efterskyller håret med æbleeddike blandet op i vand, halvt af hver, det skulle virke som en slags balsam. Jeg gør det fordi jeg syntes det er sjovt at afprøve, for aner ikke om den sidste skylning virker. Men helsekostdamen anbefalede, det gør mange der bruger leret. Man lugter ikke af eddike bagefter, det lover alle, også jeg!

Og jeg kan rede håret ud, det er mange år siden sidst, jubiii.

De andre dage går jeg i bad som vanligt, og håret bliver skyllet med vand hvis jeg har brug for det.

Jo jo ved godt mit hår er skadet, og at alt det dårlige må vokse sig så langt det kan blive klippet af, men er spændt på hvad frisøren siger næste gang ;- )

Hvis du er med endnu og får lyst til at prøve, så rigtig god fornøjelse!

:-) Anette

 

PS

Nu laves her også egen body olie med rosen duft, helt naturligt og det tager max. 2 minutter, om man laver lidt eller meget.

Ting har det med at gribe om sig, og faktisk elsker jeg når tingene er simple. I går sad jeg på de danske haveblogs, og kiggede på bloggen Sundtliv50+ som også har en fane med naturlige rengøringsmidler, du finder den HER, det er det næste der skal prøves af.

                            

 

6/14/2018 8:35:50 AM Anette Nielsen