AnettesFlora - Fra der var engang til NU

Fra der var engang til NU

Der var engang....

Jeg har været i sygedagpengesystemet, for mange år tilbage, jeg var gået ned med stress. Jeg tiltuskede mig til to måneders sygemelding, også blev jeg "hjulpet" i gang igen, i en hast at jeg blev så stresset af at være i systemet, og ikke have mulighed for at udtrykke mig ærligt, da de jo ville tage mine penge hvis jeg gjorde, eller sende mig videre i et andet system. Dengang valgte jeg at få mig et  nyt job i stedet, bare for at slippe for systemet. Det afhjælper dog ikke stressen, men jeg klarede mig, i en årrække, til jeg faldt med et brag.

naturbinderi, landstil, indretning,butik,have,Jeg har ikke gjort som mennesker flest. Jeg har og havde erkendt, at det, det offentlige kunne tilbyde mig, ikke gavnede mig som menneske-med en stor trang til ærlighed og frihed. Om det er et men fra tidligere tider, eller om det er en grundlæggende kvalitet, ved mig ved jeg ikke.

Jeg mærker i mig, at jeg bryder mig ikke om at blive dikteret, om hvad der er bedst for mig. Og hvis jeg dengang  på nogen mulig måde skulle have en ydelse af det offentlige, skulle jeg  lyve "dem"lige op i fjæset, og lade som om de har ret, og gøre som der bliver sagt, for ellers tager de alle penge fra mig. Men siger man det, siger de, vi hjælper.....

Da jeg  sin tid startede op med vinterkranse ved vejen(27/10-13, billedet under er fra den dag i 2013), var intentionen at afprøve, hvordan kan jeg fungere med dette. Jeg oplevede at mange mange ting havde lagt i dvale, og at jeg igen skulle opøve simple færdigheder, som kunde kontakt, kreative evner, følelsen af at kunne, og meget meget mere.

naturbinderi, landstil, indretning,butik,have,

Jeg havde i en årrække ikke haft fokus på andet end at få det bedre, (stress og angst hænger sammen) Jeg havde det bedre, derfor begyndte jeg med kransesalget/binderiet.

Drømmen om at have sin egen lille virksomhed, dukkede atter op, og voksede i takt med selvtilliden kom tilbage. De af jer som har fulgt med fra starten ,ved at butikken begyndte i en campingvogn.

naturbinderi, landstil, indretning,butik,have, jerntingJeg er fuldt bevidst om at jeg ikke har valgt en vej med økonomisk frihed, at det har konsekvenser, der gør at jeg/vi har måttet ændre på ting og sige fra. Man står tit alene i alt dette, ingen kan forstå en, eller også våger de ikke. Men et er sikkert jeg ved mange udtrykker at de drømmer om at gøre det samme.........

OG til NU

I år har butikken fået meget opmærksomhed, og jeg har været usædvanligt frustreret over, åbningstider. I mit hoved skal en butik have faste åbningstider, men det har absolut ikke fungeret. Folk kommer ikke ind i regnvejr, og der har kunnet gå dage uden der kom et øje.

Jeg har følt mig bundet, og låst fast.

I sommers var jeg så frustreret at jeg i nogle timer kastede håndklædet i ringen. Jeg opgav for en kort bemærkning alt der hedder selvstændighed og butik. Faktisk var det nabokonerne der skulle opleve mig stå der og tude fordi jeg ikke magtede den optimistiske indstilling længere. Jeg beroligede dem ved at det er sådan det er nu, jeg ved jeg nok skal få styr på det hele. Det vidste de selvfølgelig godt.

Jeg har måttet vende det hele på hovedet, og nå til den dybe erkendelse af at jeg er hjemmegående, med en mand der gerne vil og kan forsørge os begge.

Den slags trækker følelser frem, i mig, i manden, og i den grad også i andre.

naturbinderi, landstil, indretning,butik,have, jernting

Butikken er et hygge projekt, som jeg slet ikke kan lade være med at arbejde på og udvikle. Der er pt ingen faste åbningstider. For det meste er der åbent i godt vejr, og jeg åbner altid mægtig gerne efter aftale. Dette står også under fanen kontakt. Og det er en stor glæde at mange allerede til nu har benyttet sig af det, for den del var jeg lidt urolig ved. Men ellers er butikken meget lystbetonet, folk dropper spontant ind. Sådan har det været siden jeg satte de første kranse ud til vejen.

Jeg ved mange undre sig, hvorfor reklamere hun ikke. Ser i jeg gør det på min måde,jeg skal hele tiden have mig selv med.

Jeg er stadig usædvanlig stolt over det eneste lån jeg nogen sinde har taget, for at skabe nogle kranse, er et lån på 607,- Og at jeg har formået at få pengene til at yngle til det det der er nu, og mere end der kan ses, for jeg har både lager, og fået opdateret haven, og hjemmet. Og jeg er både stolt og taknemmelig for folks nysgerrighed og begejstring.

naturbinderi, landstil, indretning,butik,have, jernting Sad til en stor fest i weekenden, blandt ene nye mennesker, kendte kun den ene halvdel af værtsparret. Og skulle afprøve mine nye erkendelser, for alle spørger hvad laver du så, jeg fortæller jeg er hjemmegående og med en lille butik. Folk ville vide om jeg da ikke kedede mig, og jeg kan helt klart svarre nej-som om man er luret på et split sekund, fuldførte en af de fremmede kvinder sætningen, og sagde: så finder du da bare på noget, og sådan er det;-) At våge at sige det højt er en fantastisk følelse, den giver oceaner af indre styrke.Som mange andre ting i livet foregår tingene udefra og ind og omvendt. Nu vil jeg dyrke det indefra og ud, og omvendt;-)

naturbinderi, landstil, indretning,butik,have, jernting

Alle billeder er relateret til butikken.

Dagens indlæg er kogt så langt ned jeg kunne, for der er meget meget mere i det, noget er kommet frem i gamle indlæg, men slet slet ikke alt. Indlægget er affødt af at jeg gennem mange år har hørt at folk trækker sig selv gennem systemet, i frustration,i sorg og smerte, for at kunne kaste sig ind i pensionsalderen, eller efterløns alderen. Livet er NU.

Det sidste års tid og lidt til, er jeg nået frem til at jeg altid har været et følsomt menneske, og jeg opdager at vi er mange. Det er en lettelse at opdage, at det bare det der har været "galt" hele tiden.

Men er nysgerrig, hvad tænker du når du møder en der siger: jeg er hjemmegående?

I går fik jeg tilsendt et link med denne sang, jeg håber inderligt at du vil give dig tid til at lytte og mærke følelsen og budskabet i sangen: Fuck All the Perfect People-Chip Taylor& The New Ukrainians

Med det vil jeg ønske alle en god ny uge

Lune hilsner

Anette

PS husk du nu har mulighed for at tilmelde dig et nyhedsbrev-der fortæller når der er et nyt indlæg på bloggen.

 

8/22/2017 8:50:25 AM Anette Nielsen