AnettesFlora - Orkideer i Europa

Orkideer i Europa

Jeg har glædet mig meget til at lave en anmeldelse af bogen, Orkideer i Europa, som udkom den 23 maj 17. Illustreret med de smukkeste akvarel tegninger af Bo Mossberg, skrevet af Henrik Ærenlund Pedersen.

orkideer i Europa

Bogen tager os med ind i orkideernes univers, føre os ind gennem "hovedet/blomsten" med beskrivelser af de enkelte dele. Den tager os ned gennem stænglen, ud i roden. Den viser os, og beskriver de forskellige levesteder, yderligere forklares der udførligt om formering og bestøvning.

orkideer i Europa

Bogen fungere som en opslagsbog, men har også til hensigt at vække en begejstring og en lyst til at tage på orkide rejser. Der fortælles også om nogle af de spændende/udfordrende oplevelser der kan opstå på sådanne rejser.

orkideer i Europa

Bogen tager mig en tur tilbage i tiden, det var før digital kameraet og før mobiltelefonens tid.

Jeg render rundt i engene på udkig efter vilde blomster, hver gang jeg finder en ny blomstrende, plukker jeg en og tager den med hjem, for at finde den i min bog om vilde planter.

Så pludseligt langt nede i de sumpede enge mellem de høje siv, opdager jeg en lille bitte blomst, med plettede blade, der er kun den ene, og jeg plukker den, min nysgerrighed forbyder mig simpelthen at lade den stå.

Da jeg kommer hjem, skal jeg opdage , at det er en gøgeurt, og at den er fredet. Jeg bliver så dybt begejstret, og må gå på yderligere opdagelse af flere orkideer nede i engen. Til min store lettelse finder jeg den et andet, og mere praktisk sted for den lille plante, og  de står der endda i større mængder. Siden den gang har jeg opdaget andre steder, og det føles altså meget særligt.

orkideer i Europa

Til vinter når jeg har min egen læsesal, med natur og blomsterbøger ,og med en blomstret sofa, ja da skal jeg igen fordybe mig i bogen, og kigge alle de smukke akvareller.

Bogen røre ved fascinationen og glæden ved naturen. Der fortælles levende, i dyb passion, om, de Specielle, Smukke og Sårbare Orkideer. Jeg føler mig ydmyg og berørt ved at have modtaget sådan en smuk bog, Af Hjertet tak

Naturglade hilsner Anette

PS Har desværre først haft tid til at lave anmeldelsen nu, men jeg håber af hele mit hjerte at jeg kan være med til at sprede rygtet om den nye bog.

PS igen. Information, man kan nu modtage en nyhedsmail hver gang der kommer et nyt indlæg. Du finder tilmelding nederst i højre side. Håber du kan få lyst til at benytte dig af det:-)

 

8/15/2017 6:16:11 PM Anette Nielsen