AnettesFlora - At skabe ud fra følelsen

At skabe ud fra følelsen

Jeg har lige lyttet til en video, hvor manden sagde at vi ikke er født med følelser, men derimod instinkter, det giver lidt stof til eftertanke.

I  den sidste tid har jeg sat overetagen istand, 3 rum i alt. Jeg har malet vægge, døre og paneler, samt spartlet alle bjælker-disse er også malet. Og Kim, manden min har lavet nye vindueskarme i naturskiffer.

Mens arbejdet stod på har jeg følt ind på hvilke stemninger jeg ville have i rummene. De skulle samtidig med, være i harmoni med stilen i underetagen som jeg satte i stand sidste vinter.

Jeg vil sige at jeg er nået så langt, at jeg har fundet min egen stil, som jeg i den grad trives med. At finde sin stil, for mig ligger det ikke lige til højre benet, jeg er let påvirkelig, og begejstres nemt, så jeg har været omkring meget ift det at indrette sig, siden vi købte vores første hus i 1988.

Nu har vi boet i dette hus siden 2005, det er rekorden, og vi har end ikke trang til at flytte. Det er ingen hemmelighed at jeg nyder at skabe hjem, og at lege i/med hjemmet.

Det rum jeg viser i dag, havde jeg glædet mig utrolig meget til at lave. Det er rummet der fik en fransk altan sidste år i påsken. Jeg havde en ide, den der skulle slå tonen an for stemningen, en blomstret, brugt, sofa. Det lykkedes mig ikke at finde en der passede i str og pris. Så måtte finde en anden løsning.

Næste "løsning" blev at jeg måtte bruge hvad jeg havde, og vi havde bambusmøbler, også ville jeg da bare lave  blomstrede hynder til dem, møblerne skulle have stået i drivhuset, med de så trælse ud der. Det lykkedes mig ikke at finde netop det stof jeg havde i tankerne, og dog, for ville ikke betale 275,- pr meter.

Hmmm, igen ny "løsning",  måtte tænke anderledes, og stadig kun bruge hvad jeg havde. Dog måtte jeg købe stof til gardiner, og hynder, samt en fatning til lampen.

Og det blev til at jeg ville skabe ud fra den følelse jeg havde for rummet, og slippe alle fastlåste holdninger omkring farver med mere, helt overgive  mig til den indre tydelige melodi. Og kan sige jer at det er en udfordring, som jeg samtidig syntes er sjov. For hver gang der dukkede en "fastlåst" tanke op, måtte jeg træde tre skridt tilbage for at slippe de-n/m.

Det er en fantastisk måde at skabe på, altså at mærke hvordan det føles inden, og slippe alle de fastlåste hovedbrud også ellers gå i gang.

Her kommer resultatet

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesflora

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesflora

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesfloraKim har sat kobber på som fodliste, jeg er vild med kobber, og detaljen

diy lampe, jernkugle, pil, indretning, hjem, anettesfloraLampen har jeg selv designet, en jernkugle beviklet med pil, og en fatning med pære fra jem og fix. Jeg har jernkugler til salg, denne er 43 cm i diameter og koster uden pynt 175,-

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesfloraGardinerne hænger på en bambuspind, som er malet hvid

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesfloraRammen skulle have været til en bakke, af den slags Lone Hall laver, men da jeg lagde tingene på bordet, syntes jeg effekten var fed. En anmeldelse af bogen finder du her

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesfloraKobberbakke 200,- uden planter. Blomstersøjle med top af naturskiffer 475,- og 93 cm høj, begge dele noget jeg også sælger

hjem, indretning,genbrug,jernlampe,jern,melodi,følelse,tilfredshed,anettesfloraJeg er fyldt med ideer, og har haft gang i en del på det sidste, dog uden pensel og rulle, så har ikke malet, det må vente til næste vinter. For det er forår fra i morgen. Jeg glæder mig sådan til at rode i jorden igen, og sidde ude i det fri med en kop kaffe, og senere hen lave bålmad, og lege det er ferie..

Masser af forårshilsner

Anette

 

4/3/2018 5:24:10 PM Anette Nielsen