AnettesFlora - Røremaskinens eventyr

Røremaskinens eventyr

Noget om en røremaskine

Jeg har meget længe ønsket mig en røremaskine, i det hemmelige, jeg har kigget i butikker, set efter brugte på på dba.

Sagen er at vi for mere end et år siden havde besøg af Lone og John, Lone havde, bla, det bedste brød med jeg nogensinde havde smagt, og det var til og med smukt og hjemmebagt, men der skulle bruges en røremaskine. Det var selvfølgelig overbragt på smukkeste vis, sammen med andre ”godter” Du finder Lones gode brød HER

Vel jeg har drømt om en røremaskine siden, så en dag spurgte jeg Kim om vi ikke skulle have en røremaskine? Han var med på ideen, sammen googlede vi os frem til den bedste og stærkeste maskine med de midler vi ville investere. Det blev en Kenwood Major KMM770, ikke den smukkeste på markedet, men den bedste i test, og den er virkelig GOD.

Der fulgte også en kødhakker med, og vi hakkede fisk til fiskefars, mums med mums på, og stanken i huset bagefter føj.

Der måtte fyres op i brændeovnen og alle vinduer måtte åbnes, vi har emhætte;- ) Nåhh ja den dag var en kaos dag i køkkenet, for det hele skulle ske på samme tid, min mad trang var stor, så det passede sig med at jeg til dellerne ville servere det lækreste tilbehør, samtidig med jeg var i gang med Claus Meyers rundstykker, bagt med en fordej.  

Wauow for et rod og begge unger var hjemme, og vidunderlige Gaia med det ildrøde hår og de røde runde æblekinder.  Ja hun kan ligeså godt kende bedstes køkken og mad glæder. Vel typisk mig at blive sulten efter al mad på en gang, men vi skulle altså have nybagte rundstykker næste morgen, også. Det var den dag, sidst på dagen, for et par uger siden, smiler.

Udover kødhakker er der også en rigtig blender. Det var først den anden dag den blev afprøvet, så nu er jeg begyndt at drikke greenie. Lone  inspirerer, hun er den vildeste i et køkken, jeg er fan!

Jeg sender hende en snap med min første grønkålsting, og sjovt nok sidder hun også og drikker en, bare rød, vi har en lille korrespondance om smoothies, og jeg måtte ud og købe lidt ekstra godter ind. Jeg gør det fordi jeg efterhånden har droppet diverse kosttilskud, og vitaminer, mere om de dele en anden dag.

Nu til røremaskinen

Jeg har altid bagt meget brød, og altid æltet det grundigt i hånden. Alligevel dukkede en helt ny verden op med dej på røremaskine, der er noget der hedder glutentest, noget der hedder fordej, og noget der hedder at gode brød har lang ventetid.

Du milde jeg har smidt meget brød ud til ræven og fuglene på det sidste. I begyndelsen syntes jeg altså at der skulle mere mel i end der stod i opskriften, det resulterede i at brødet kun var spiseligt når det kom ud af ovnen, for når afkølingen var fuldført var det noget tørt, og meget tungt.

Jeg har bagt og bagt og bagt og bagt, mange morgener KL 6 har man kunnet se mig i køkkenet, og aftener med og middage, hvor heldig er jeg lige at gå hjemme og kan bage på alle tider af døgnet.

Anettesflora, hjemmegående, livsstil, bagningVel al den googlen opskrifter har ført mig rundt i manegen, min eksperimenterende bagetrang er stor. Også til rugbrød, hjemmebagt rugbrød på surdej.

Jeg har selvfølgelig lavet surdej, det er slet ikke svært, og den kan bruges i meget andet end rugbrød, og jeg er totalt vild med det, og slår et stort slag for surdejen. Man kan bage brød uden gær, eller i det mindste minimalt med gær hvis du vælger det.

Jeg har opøvet en ny disciplin, der hedder at følge en opskrift, næsten da.

De bedste boller jeg nogensinde har smagt, er dem her, jeg har allerede bagt dem mange gange, haft dem med i byen, og alle siger det samme, uhmmm de er GODE.

Anettesflora, hjemmegående, livsstil, bagningRugbrødsopskriften, ja jeg mangler at finde den der slår de 4 jeg til nu har afprøvet, måske jeg skulle springe ud i Claus Meyres flere dages projekt, nogen som har prøvet? eller sidder der en læser med verdens bedste rugbrød opskrift bagt på surdej, og som har lyst at dele den?

Altså en verden der dukkede op med den røremaskine, og rå mængder af nye blogge. Som blandt andet har givet mig lyst til at blogge igen, skrive igen, og bage endnu mere. Min blog forandres nok en smule, på den måde at jeg deler mere bredt fremover:-)))

Anettesflora, hjemmegående, livsstil, bagning

 Lucky, en samojede-hund, han får aldrig brød, han nøjes med råt kød;-)

Have great fun

Smilende hilsner

Anette

 

4/4/2019 8:21:30 AM Anette Nielsen