AnettesFlora - Bare fordi

Bare fordi

Indlægsbilledet er ved kastanje portalen, jeg har plaseret en stol så jeg kan sidde og kigge ned gennem rønnealleen. Stolen kan jeg let tage med rundt. Jeg kan godt lide at sidde og kigge, fundere, beundre, eller bare dagdrømme

Frugthave,frugtlund,haveglæde,siddepladser,have,anettesflora

Går man lidt ned af alleen kan man kigge eller gå ind i frugtlunden. Frugtræerne har holdt flyttedag et par gange eller mere siden 2014, men nu har de fred, og det ses tydeligt. Valmuerne er kommet til fra et andet sted i haven. Jeg kan slet ikke undvære valmuer. Sidste år udryddede jeg dem(næsten) i forhaven, da stauderne ikke kunne komme til. I år er de yderligere forvist fra køkkenhaven.

have,haveglæde, siddepladser, min have, vildroser,anettesflora

Så blomstre den mangeblomstret rose også kaldet mariebær. Duften er forførende, og det vrimler med brombasser, jeg tror alle brombasser i verden er enige om at slå sig ned i den her. Rosenhækken brummer højt og lystigt. Jeg føler mig så lykkelig. Og hvad sker der, når man har fået malet hus, ja så trænger havemøblerne til en tur, bordet står på værkstedet nu, næste gang jeg viser det spot er det hvidt. Det er behageligt at male i disse lune tider.

have,haveglæde, siddepladser, min have, vildroser,anettesfloraFlere siddepladser, rosen resli er den der dominere her. Den dufter himmelsk, den er sund, den er grovillig, den er pæn. Fik øje på den da jeg besøgte Fru Høneballe, for et par år siden, hun kunne klart anbefale den.

have,haveglæde, siddepladser, min have, vildroser,anettesflora

Hver gang der sker noget nyt, her tænker jeg vores nymalede hus, med en grå sokkel, ja så sættes der en lavine i gang, nye ideer popper op. Så her tæt ved indgangen, måtte jeg flytte om og rydde lidt mere ud i krukkerne. Det blev til denne opstilling.

Smiler, jeg er både perfektionist også ikke rigtig, man må godt kunne se at her leves, så jeg har valgt at lade den grønne vandkande stå der og stritte. Blev enig med mig selv at det er sådan virkeligheden er. Der ligger haveslanger, haveredskaber dukker op på billeder, man se dem ellers ikke sådan i det daglige for det er jo ting der bliver brugt, men på billeder træder alt det "uperfekte" frem og gør sig bemærket-er det ikke perfekt?

Alle billeder over var fra gårdsplads siden.

have,haveglæde, siddepladser, min have, vildroser,anettesflora

have,haveglæde, siddepladser, min have, vildroser,anettesflora

De sidste to billeder er fra vores oase, der hvor jeg oplever den sydlandskes stemning, den er lun, hvor er der ikke det i disse dage, den er rar, og jeg er vild med stemningen.

Der har været nogle år hvor vi ikke har brugt den terrasse. Vores tidligere naboer holdt råger, jeg siger holdt råger, for de fodrede dem og ville ikke regulere i bestanden. Terrassen er op af naboskoven, der hvor naboerne bor, det er der rågerne er eller rettere var.

I julen fik vi nye naboer, skønne naboer, snakkesalige og afslappede naboer. Som vi også har spist god mad med. De har søgt tilladelser og fået lov at regulere i bestanden. Vi er så lykkelige, larmen fra dem(rågerne) er minimal, bestanden er ikke længere på 1000 +. Det magiske ved det er at det først er bagefter man opdager hvor meget den larm stresser en, det er først bagefter man oplever hvor lidt velvære der var i den larm. Det er først bagefter man kan sænke skulderne, det er først bagefter at man mærker den helt enorme lettelse. Nu vågner vi ikke længere til rågeskrig kl 4 om morgenen, men derimod lystigt småfugle sang.

Ha en fantastisk weekend

Lykkelige hilsner Anette

PS ingen PS billeder i dag;-)

 

 

6/8/2018 7:28:58 AM Anette Nielsen