AnettesFlora - Byhaven i Ebeltoft

Byhaven i Ebeltoft

Her er Lisbeth og Bent, de står ved opstigningen til deres paradis, i baggrunden, på billedet under ses Adam og Eva.

De havde annonceret og inviteret til åben-have i lørdags. Og det kunne jeg slet ikke modstå, har fulgt Lisbeths have blog gennem lang tid nu, ja og har været til foredrag med hende i Randers havekreds.

Jeg er stor fan af hendes tilgang til haven-og var usædvanlig nysgerrig efter at se den irl.

Lisbeth er en passioneret havedame, og dygtig kan jeg se. Ikke nok med at hun har indgående kendskab til planterne, så har hun også den evne at indrette, og skabe rum, og ikke mindst en fortælling i levende billeder.

Jeg mærkede historien i de forskellige rum, som man stiger til tops, for haven går opad, og er lang og smal. Man opnår en bevægelse som var det et "bjerg/flod" man skulle bestige, just in love.

På "bjerget" er der sanselige plateauer/rum, med plads til fordybelse og pauser. Farverne og planterne er nøje afstemte og overvejede, intet er overladt til tilfældighederne.

Det med historien gennem haveforløbet, det kan være en jeg selv finder på i min fantasi, for den fortalte Lisbeth ikke om, eller måske har hun fortalt den på bloggen.... Jeg er så totalt vild med når jeg kan få det menneskelige aspekt med, det aspekt der fortæller om livet generelt, ikke i ord, men i levende smukke billeder som forløb helt nedefra porten, som man skal igennem for at komme ind, og op til der hvor aftensolen falder. Deroppe kan man sidde, og skue udover det hele, og se de lidt foroven, og smile over hele skabelsen.

Af hjertet tak for at åbne have-porten, og give os(havefolk) den enestående oplevelse.

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave Adam og Eva

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhaveBemærk kirke spiret og træerne der også står som spir

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhaveDet her rum er helt specielt, det er modigt det giver kant, det får en til at stoppe helt op.  Tænk at lave sådan et bed i en lille have, det siger ligesom her er plads nok. Haven er 500 kvm. Kim som ikke er synderligt interesseret i have, var med, han blev totalt vild med det bed, og ville have sådan et herhjemme ud mod marken, altså ca 15x3 meter. Vi har snakket om bispehuer af flere omgange i weekenden;- )

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhaveJeg er ikke en der plejer at se de små detaljer, men det gjorde jeg hos Lisbeth, ikke bare de lækre jernblomster, som er diskret placeret, og totalt afstemt med resten af det rum. Men jeg så så mange detaljer rundt omkring, og jeg så planter med helt andre øjne. Det var så befriende!

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhaveKim og Bent snakker ved figentræet, lige inden man går op i det rum står Adam og Eva.

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

Med vores besøg i den fantastiske og spændende have, kom jeg hjem med fornyet energi, og masser af mod.

Besøget gav mig det skub der skulle til i egen have. Man kan vel sige lyset gik op for mig, og blev endelig helt afklaret med hvad det er jeg vil, så nu leger jeg igen muldvarp!

Endnu engang tusinde vis af tak til Lisbeth og Bent for at dele jeres have med os, det var en stor fornøjelse

Du finder Lisbeths haveblog HER, og FB siden HER.

Hilsner
Anette

PS springer opskriften over i dag, og viser i stedet en totalt lækker sag. Jeg elsker bregner!

Anettesflora, have, glæde, kreativt, skriblerier,åbenhave

 

 

5/21/2019 6:04:23 AM Anette Nielsen