AnettesFlora - Et godt sted at være

Et godt sted at være

Ser i sidste år i sommerens hede, hvor man enten vandede det mest nødvendige, i et tempo der minder om en snegls eller sad under parasollen og knapt nok gad spise. Der var der uendeligt med tid til at filosofere have, og endda helt roligt-da jeg overgav mig til den ulidelige varme, for den kan man altså ikke kæmpe i mod. Visse ting er uden for vores kontrol-og man kan ligeså godt opøve tålmodighed, slappe af, nyde det, også ellers være i det.

Mens tiden føltes som s t i l l  e s t å e n d e, da opdagede jeg at det kunne være gavnligt for mig at dyrke pauseområderne-de områder der er skabt til afslapning og socialt samvær. For kan sige jer at der blev brugt meget tid på terrasserne, under parasollen, sådan var det vist for mange sidste år;- )

Det jeg vil sige er at jeg opdagede hvad det er jeg vil med haven.

Jeg har ikke brug for at have hele haven skal være et stort tæt blomstrende paradis på 2800 kvm-som jeg troede for et par år siden, hvor jeg rendte med den blomstrende bølge.

Det kan jeg se og beundre hos andre glade havefolk.

Anettesflora, have, glæde, oase, legende, kreativ,selvudvikling, spirituel, havestiJeg viser igen fra den store terrasse, denne gang handler det om området omkring.

En del planter døde i området sidste år, og i efteråret flyttede jeg flere planter til det område.

Det er her på denne plet, at jeg skal have min blomstre have. Det er den oase der ligger tæt op af og i forbindelse med huset, det ses fra vores indgang/udestue, fra køkkenvinduet.

Terrassen ligger syd-vest-det er der vi bruger en del tid, det er vores absolutte nærområde ude.

Anettesflora, have, glæde, oase, legende, kreativ,selvudvikling, spirituel

Anettesflora, have, glæde, oase, legende, kreativ,selvudvikling, spirituelJeg er i skrivende stund næsten færdig med at grave ud til sti, ca. 10 cm jord er der fjernet for at blive kørt ned i modsatte ende af grunden.( I mit hoved tog det blot et par dage at fjerne jorden, men der var heller ikke taget højde for vejret, pauser, gæster eller andet.;)

Stien skulle være noget jeg selv kunne lave og som var til en overkommelig pris, så valgte lå lige til højrebenet, den skal bestå af træflis.

Anettesflora, have, glæde, oase, legende, kreativ,selvudvikling, spirituel

Anettesflora, have, glæde, oase, legende, kreativ,selvudvikling, spirituel, havestiBagerst i billedet hushjørnet, om mod forhaven

Det har været planen at jeg ville lave bedkanter af pileflet, for at holde træflisen ude af bedene, men lige nu må jeg se hvordan barken tager sig ud, og om det ville gøre noget godt for helheden med en sådan kant.

På hushjørnet om mod forhaven skal jeg have en rosenbue, det glæder jeg mig også meget til. Og forhaven bliver et kapitel for sig, mere om det en anden dag.

I ønskes alle en rigtig god Kristi Himmelfartsdag, må solen skinne på jeres vej

Hilsner Anette

 

Opskrift på- Et godt sted at være

15 dl utilfredshed

7dl noget uholdbart

 8 dl sommeren 2018

Bland det godt, og lad det simre i en stor gryde, kig til det med jævne mellemrum, efter et par måneder tages det af blusset.

Lad det så hvile, gerne nogle måneder

Kig til det når foråret kommer, og smag på det

Er du tilfreds vil smage som bobler i maven-glæde

 

 

5/30/2019 8:27:13 AM Anette Nielsen