AnettesFlora - Have Haves

Have Haves

Syntes det var en passende overskrift til dette indlæg, for have haves , næsten 2800 m 2. Og den er min ene og alene, i ved det er jo også mandens, men han syntes at en have er til at slappe af i, og han slapper af på en anden måde end jeg. Og det har jeg vidst de sidste 30 år.

cottagehave, vildehaver, naturhave, haveglæde, have-haves,drivhus,køkkenhave,økohave,anettesfloraJeg ikke er god til at sidde stille, heller ikke i haven, bedst som man har sat sig med en kop frisk lavet kaffe, og sidder der og tænker, så dukker der noget op der lige skal kigges nærmere på. Kaffen var ellers ved at være drikkeklar, og pludseligt er der gået en time med lige at kigge nærmere på, man kommer i tanke om kaffen, som på det "øjeblik" er blevet kold og lige til planterne. Ved det er genkendeligt for de fleste.

cottagehave, vildehaver, naturhave, haveglæde, have-haves,drivhus,køkkenhave,økohave,anettesfloraMen mon det også er genkendeligt når alt bare er for meget, og at glæden pludselig er væk, og man overvejer om man ikke bare skulle droppe hele det have værk?

Sådan havde jeg det med haven fra omkring juli sidste år-jeg orkede ikke mere, følte det var en kamp mod ukrudtet, og jeg er ellers ikke sart, er glad for mange ukrudtsarter. Samtidig var haven eller dele af den pludselig var gået væk fra min oprindelige ide om en have, og jeg gad ikke grave mere, kan vel kalde det heldigt at spade foden var misbrugt og skadet.

cottagehave, vildehaver, naturhave, haveglæde, have-haves,drivhus,køkkenhave,økohave,anettesfloraKøkkenhaven lignede noget der var løgn, succesraten på afgrøderne, altså de spiselige var minimal, drivhusafgrøderne var heller ikke så vellykkede det gjorde noget, eller rettere planterne var pæne, men afkastet, ja det gav nok til os to her og nu. Jeg overvejede seriøst om jeg havde slået større brød op end jeg kunne bage. Sagde til manden min at jeg ikke gad køkkenhave i 18, jeg ville nøjes med de 4 højbede. Jeg var bare træt af at luge. Han havde svært ved at tro mig.

Jo min have stak af fra mig sidste år, altså i mit hoved, for haven er der stadig. Er jo godt klar over at vejret også havde kraftig indvirkning på væksterne, og at solen manglede. Men jeg opdagede samtidig med, pludselig at være blevet, for, påvirket at andres havetanker og billeder.

cottagehave, vildehaver, naturhave, haveglæde, have-haves,drivhus,køkkenhave,økohave,anettesfloraMan skal være positiv siges der, men man skal altså ikke lyve for sig selv, for positivismen havde druknet ægtheden=den oprindelige ide, visse steder i haven.

Jeg tror på at disse tanker er vigtige at få med, også. Haveliv er ikke bare romantisk og smukt, selvom det er smukt og begejstrende derude, men det er ikke udelukkende en romantisk og sukkersød oplevelse. Der er op og nedture i alle livets forhold.

Når det er sagt så er haven gavnlig, eller naturen er, jeg ved den kan begejstre, og helt uden anden grund end at den er som den er, og det befrier en for ”negativ” energi. For nogle år siden var jeg meget i det alternative, dengang troede jeg jeg skulle være selvstændig healer og massør, og en der havde mennesker med i naturen. Men det var ikke det jeg skulle, og alt er godt som det er nu.

Have er også alt med måde, i alle tilfælde for mig, det handler om at prøve sig selv, mærke hvor meget man energi og tid man har til rådighed, og hvad man vil med haven. For eget vedkommende er der også andre ting jeg gerne vil.

cottagehave, vildehaver, naturhave, haveglæde, have-haves,drivhus,køkkenhave,økohave,anettesfloraSagen er jeg nogle gange føler mig snydt, når jeg kun høre alt det gode, og ingen  fortæller om det udfordrende. I tiden er jeg en hund efter at høre om andres erfaringer og oplevelser, har da også set et par delinger på det sidste, altså ikke kun om planter der ikke vil gro et bestemt sted, men også andre udfordringer.

Hvis du har lyst til at dele dine oplevelser, vil jeg sætte stor pris på det.

cottagehave, vildehaver, naturhave, haveglæde, have-haves,drivhus,køkkenhave,økohave,anettesfloraJeg er kommet tilbage til min oprindelige ide, med haven, og alt der føltes så udfordrende sidste år er på magisk vis forandret. Hvordan dog det? for det første hjælper en god "vinter" med andre gøremål, og for det andet skriver jeg mig frem, der er lavet flere kladder til dette indlæg. I en af kladderne gik lyset op for mig.

Nogle gange er det træls at tænke så meget over tingene, men er også jublende glad når der går hul igennem.

Tænksomme smil, og vink med malerpenslen- indretter og gør overetagen i stand her i tiden.

Skønneste weekend

Anette

PS selvfølgelig har jeg kun de pænere billeder med i indlægget,  for de grimme tog jeg ikke;-)

 

2/2/2018 7:30:02 AM Anette Nielsen