AnettesFlora - Have og Glæde

Have og Glæde

Når man mister have-glæden, har man fyldt for meget på, man er gået væk fra at mærke sig selv, det vil sige man har mærket, men det har været mere bekvemt at fortsætte af samme vej, end at stoppe op og lytte.

Energien går på lavblus, det drejer sig om, i dette tilfælde have. Man slæber sig afsted for at nå alt det man syntes man skal eller burde. Til sidst føler man mangel på gejst.

Det er nok ikke banebrydende det jeg skriver, men det er egne erfaringer, og egene erfaringer virker altid bedst!!!

anettesflora, have,vildehaver,lucky, samojedehund,haveglæde,minhaveEt sundhedstegn at være utilfreds, JA hvis man handler på det!

Sidste have-år var jeg bare træt og opgivende, ift. haven. Hver gang jeg luftede min utilfredshed med forhaven, har folk sagt nej, du skal da ikke lave noget om, den er så smuk. Og den der sti den røre du ikke, basta!

Det er smukt, mine øjne kan godt se det, jeg kan føle et brus af en glæde når alt står tæt og farverigt, jeg føler mig i drømmeland, når den er på sit højeste. Jeg kan knibe mig i armen for lige at mærke;- ) og siger højt, til mig selv, det her har jeg skabt.

Men under det der glædes brus, ligger der noget andet, noget der har fyldt mere end glæden, arbejdspresset. Det ville have virket fint med forhaven, hvis vi ikke havde haft resten af de 2700 kvm. Men det har vi. Der er mange vilde og lystige selvsåere, det er dem der er med til at give det der lette og viltre look, som en vild buket vel nærmest. Der skal luges ud i dem det er sjovt, det er sjovt fordi man ikke helt ved hvordan det kommer til at se ud, og hvor meget det vil brede sig. Vi har en snebærhæk, den har det med at sætte skud ud, og dukke op midt i stauderne, de er altså hurtige, og ikke praktiske, men det er den hæk der er nu.

Selvsåere, ukrudt og en stensti er absolut ikke en praktisk kombi. Jeg har aldrig haft det sådan at der ikke måtte komme noget mellem stenene, for syntes det bløder lidt op på det hele. Mellem stenene luges der med let hånd. Det gør det hele en del lettere at kigge på, men ikke at have med at gøre.

UDVIKLING ER EN NATURLIG DEL AF LIVET, det er bare at kigge bagud for at opdage.

Jeg troede faktisk at stien skulle have lov at blive, og var begyndt at tynde ud og fjerne stauder mm,  Kan mærke det ikke bliver godt at lave en lappeløsning, eller den såkaldte godt nok løsning, Så nu rykker jeg stien op.

Og skaber to store firkantede felter, man kan gå rundt om., Jeg planter 4 søjle et eller andet, der hvor vinduerne ikke er, altså i midten af langstykket, og mellem firkanterne. Planter efter vores jord og vejrforhold, og selvfølgelig egen formåen og indre billede. De ekstra plusser er at det bliver en hel del lettere at vaske vinduer og klippe hæk

Har allerede for et par år siden besluttet at jeg kun vander: nyplantet, krukker, køkkenhave og drivhus. Resten skal kunne klare sig selv.  Og jeg har studeret hvad der kan klare sig i de forhold vi har.

Resten må jeg google. For har også en farveholdning denne gang, en ting er sikkert, der vil indgå både gul og lilla/blå….

Det der gjorde at det er NU, er at maleren skulle komme, og jeg skulle have stiger og to trampende skønne og dygtige malere til at ødelægge mit blomsterflor netop nu.

anettesflora, have,vildehaver,lucky, samojedehund,haveglæde,minhave

anettesflora, have,vildehaver,lucky, samojedehund,haveglæde,minhaveNymalet hus, soklen mangler lige det sidste finish

Det er en fed følelse at have taget beslutningen om at fuldføre de ideer der poppede op for to år siden eller mere.

Og ved i hvad datteren bliver fri for at høre mere om den forhave, hun leer hver gang og siger mor altså den forhave;- )

Ser i, i processen, da kom haveglæden tilbage, jeg lyttede til mit eget brok og min egen utilfredshed, begyndte at rydde op og smide ud, tog en beslutning.

Jeg glæder mig til at lege og være kreativ, men en stor portion erfaring i rygsækken.

Jo jo det er ikke så ringe endda!

Tak fordi du læste med, og ha en fantastisk weekend.

Muntre hilsner

Anette

Dagens PS, igen, et Lucky-billede

 anettesflora, have,vildehaver,lucky, samojedehund,haveglæde,minhave

 

 

6/1/2018 8:31:03 AM Anette Nielsen