AnettesFlora - Haven i proces, jern og havemarked

Haven i proces, jern og havemarked

Kender du mon det....den anden dag burde jeg være fornuftig og få tæmmet ukrudtet, og gravet kanter, og jeg burde gøre tingene" i den rigtige rækkefølge", og burde gøre det der var mest presserende. Men jeg havde fået endnu en ide. Og min spade helmede ikke før jeg gik i gang. Den ville stikkes ned i det absolut mest besværlige, nemlig kanten af gårdspladsen.

 jernstativer, haveanlæggelse, have, cottagehave,cottage

Haven i proces og jern

Haven i proces og jernGårdspladsen fungere som en fordeler gang. Når jeg tager stykker fra den, skal jeg hele tiden tænke på de alt alt for store lastbiler der kommer med materialer til mandens værksted. Det var også det der blev tænkt på da vi i sin tid fik den stampet til med stabilgrus sand og knuste murbrokker. Så jeg vidste godt at der muligvis lå et pænt hårdt stykke arbejde i de tre nye små bede som jeg har valgt at grave ud. Men når en her først går i gang, opstår der en sport i at det skal lykkedes.

Haven i proces og jernDe to første bede gik rimeligt, men da jeg kom til det der vises herover, var jeg tæt på at opgive, og måtte sove på det, se lige billedet under hvad jeg var oppe i mod. Jeg siger dig at jeg havde det varmt. Men jeg siger dig også at det gav en, yess I did it:-))))

Haven i proces, jernstativer, cottagehave, cottage, haveanlæggelseJeg har valgt at bue indgangene,de første billeder i indlægget, det giver en god følelse at blive ledt på vej, det bløder op, og det giver en mildhed. Jeg har bestilt tre roser- Baron JB Gonella, en historisk og remonterende rose der skal byde en velkommen, og få en til at stoppe op og snuse, og kigge, og lade sig forføre. De er indrammet i lavendel hække, og bag de hække kommer der også andet. Jeg har tabt mit hjerte til cottagehaven, og at dyrke haven på slum.

Haven i proces, jernstativer, cottagehaven, haven, cottage, haveanlæggelseHøjere oppe end alle-området ligger køkkenhave og drivhus. Langs stien ned til drivhuset er der en hæk af aronia. Vi har snakket om at lave en pergola derned, men manden har nok at lave, og jeg var både ved det og fra det. I stedet valgte vi en anden løsning, at få(min fødselsdagsgave;) fire kirsebærtræer af navnet Stella Prunus Avium, den skulle være sød og lækker og selvbestøvende. Træerne skal fungere som overstander til hækken. Billedet under er mest for at vise en klar køkkenhave. og de grønkål der er, går ind i deres treide sæson, de smed bunker af frø sidste år, og mange af de nye planter har jeg sat op i en af højbedene, jeg forsøger:-)

Haven i proces, jernstativer, cottagehaven, haven, cottage, haveanlæggelse, køkkenhaveOg nu noget helt andet, måske du har opdaget jernstativerne og det andet i jern på billederne(skjult reklame;) For en god stund siden fik jeg en mail fra et pargode  kvinder fra Ålborg Haveselskab, de spurgte om de måtte komme og se butikken, og hilse på mig, de havde fulgt med på bloggen, og nu gik turen til Randers. Alt var kaos i butikken, den var netop ryddet, men selvfølgelig var de velkommen. Og jeg nåede at stander den nogenlunde

Haven i proces, jernstativer, cottagehaven, haven, cottage, haveanlæggelse, køkkenhave, haveselskabetDe kiggede og vi snakkede, og jeg fik en indbydelse til at komme og stå på et havemarked med mine ting i jern, og andet haverelateret. Og jeg glæder mig for vildt, det er en fantastisk følelse at forberede sig og udtænke hvad og hvordan og hvor meget. Manden min glæder sig også, han har lovet at være chauffør, så jeg kan have et udvalg med, og han er ved at sætte kobbertag på fuglehusene i jern. De jernting der er med i indlægget er også tilsalg i butikken, hvor der også er andre ting i jern.

Haven i proces, jernstativer, cottagehaven, haven, cottage, haveanlæggelse, køkkenhave

Hermed en invitation til alle der lyster, have planter og stemninger: Velkommen til Haveselskabet Aalborg´s årlige store havemarked i de skønne omgivelser i Østre Anlæg. Du kan klikke på den rosa skrift for at se mere.

Jeg kommer nok med en påmindelse tættere på dagen-for det er altså utroligt spændende, og det kunne være hyggeligt også at hilse på andre bloggere, og læsere.

Masser af forårshilsner- med ønsket om en god god ny uge.

Anette

 

4/24/2017 8:46:13 AM Anette Nielsen