AnettesFlora - I haven/in heaven

I haven/in heaven

-sådan føles og er det i tiden. Her sker ene gode ting, både med hus have og butik. I dag skal det handle om have.

Indlægsbilledet er fra forhaven, som for første gang er med tulipaner, det gror så det er en lyst. Og jeg tænker mange flere lag ind i haven, mere i sammensætninger og blomstrende frodighed hen over hele året. Billedet er taget på den måde fordi jeg gerne vil vise at vi nu har et stillads oppe, vi skal nemlig have en fransk altan. Vi tror begge det vil klæde huset godt. Der er plantet en blåregn på midten af huset, og jeg ser for mig hvordan den slynger sig rundt om gelænderet, på altanen. Jeg ser vores lille cottagehytte, indhyldet i charme og frodighed.

cottagehave, alle, frodighed, i proces

Jeg føler mig sprængfyldt af inspiration og passion, nu ved jeg endelig hvordan vores have skal være sådan gennemgribende. Den er dybt og inderligt inspireret af Tante Grøns nye bog cottagerhave-som i den grad ramte min nerve i det at have have. Jeg er bare så glad, manden min høre det gang på gang, og han bliver bare så glad fordi hun er så glad;-)

Billedet over er vores Rønnealle, sidste år gravede jeg en del ud på hver side af den, og nu fortsætter det, og nu ved jeg hvad jeg vil, her skal være frodighed, blomstrende og lækker. De to halvcirkler af blomster, var sådan som bedet så ud sidste år, den anden dag rettede jeg dem ud, men mangler at flytte planterne. Først det grove også det sjove, som man siger. Jeg kan nu godt lide at grave, bare ikke for længe af gangen...

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

Et lille stykke nede af alleen, er der et lille indhak, med en siddeplads. Jeg havde en ustyrlig trang til at lege, så fik gravet et stykke mere, slæbt brænde til, bare for at se. Jeg må give det lidt tid til at modnes, og farves af tiden, for at se om det kommer til at se ud som forestillet. Bag stakken er der plantet the generous gardener, en hvid sommerfuglebusk, lidt forskellige høje stauder, og et trompettræ. Foran stakken er der sået ærteblomster. Billedet under er the generous gardener, fordi den har sådan et smukt løv, den har fået et hjemmegjort tre meter højt stativ, i folkemunde en optimist-kæp.

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

Billedet over, er bedet efter siddepladsen. Det er fyldt med div godter, er spændt på at se det udfolde sig i løbet af året. Jeg har opdaget påskeklokkernes kvaliteter i år, jeg er så totalt pjattet med dem, og den lange lange blomstring. Den anden ting jeg er vild med er bærmisplen, det giver en fantastisk følelse at kigge på dem her i udspring, billedet yder den slet ikke retfærdighed. Men uhh, hvor er jeg vild med det lille træ, det kan så meget. På modsatte side af alleen er der et bed mere, som er identisk. Så midt på alleen er der to grupper med bærmispl og hortensia, bregner mm.

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

De to billeder over er fra et tidligere urørt område bag drivhuset. I sidste weekend begyndte manden at fælde de gamle og rådne mirabeller mm. Af det hele laver vi kvashegn, i skel mod marken. Det er et større projekt, for hele stykket er yderligere fyldt med snebær, og kuperet med humbler og skrænt. Pladsen er helt igennem fantastisk, og meget meget deja-vu agtigt. Vi låner nok en minigraver til det tunge arbejde, for den skal også bruges et par andre steder. Men nu må vi se hvad der bliver nået i år-det skader ikke at det modner;-)

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

Billedet over er bare fordi jeg er dybt fascineret af de popler som bonden har plantet på marken. Farven får mundvandet til at løbe, saft og kraft.

cottagehave, alle, frodighed, i proces, inspiration

Som rosinen i pølseenden, min nye kærlighed. Som skal sandblæses og monteres med ruder, og på et lavt fundament af kraftigt træ. Det dukkede op ved en tilfældighed. I sidste weekend var jeg et sted for at kigge havemøbler. Og den unge kvinde sagde, måske jeg har noget andet der kunne have din interesse....I en af udlængerne stod der to af sådanne drivhuse. Jeg blev helt solgt, mit hjerte smeltede, jeg blev så dybt berørt over at de bare sådan dukkede op, nu hvor mine havedrømme/ideer er  grydeklare. Jeg beholder selv det viste, det står i vores køkkenhave bag det store drivhus.

Det kan godt sætte et par strø tanker i gang, for det virker på en måde som om tingene kommer dumpende ned i turbannen, sådan helt tilfældigt, når man endelig ved hvad man vil. En ting er sikkert det understøtter mig ekstra  i at det jeg render rundt og laver alle steder bare er det rigtige.

Nåhh ja så er der købt 5 nye roser, 4 rhapsody in blue, og en slyngende new dawn.

Ha den dejligste påske

Inspirerede hilsner

Anette

 

 

 

4/15/2017 8:46:36 AM Anette Nielsen