AnettesFlora - Når der går flow i det, er det ekstra sjovt

Når der går flow i det, er det ekstra sjovt

Her er mange ting der er visnet væk i løbet af sommeren, på indlægsbilledet var et 4 år gammelt hjertetræ. Jeg måtte dengang eje sådan et hjertetræ, uden at have googlet at det var meget vandkrævende. Sådanne erfaringer har jeg haft mig nogle stykker af, også fordi jeg har set både hjertetræer hortensiaer og rhododendron, stå veludvoksede på de meste sandede jorde. Vel jeg kan konkludere af egen erfaring med de nævnte, at de må have fået det vand de havde brug for i rigtig mange år. For mine planter er døde, og dog, der er håb for en lille rhododendron. Konklusionen er som jeg tidligere har fortalt, at plante efter forholdende, og der er masser af andre ting at vælge.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraDet var nu ikke det indlægget skulle handle om i dag, men derimod noget jeg finder sjovt. Min tidligere omtalte prik eller rondel som igen har stået for skud, ikke fordi den ikke fungerede, for det gjorde den, men fordi jeg havde fået en meget bedre og robust ide.

Vores bålsted stod for tæt ved birketræet og ved hækken, vi flyttede det ind midt i prikken, for vi skulle have bålmad. Pludselig så jeg det for mig, bålstedet ophøjet på en platform, i midten af alleen.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraDagen efter begyndet jeg at grave og lægge sten, og fik hjælp til at sætte båstedet ind på platformen. Jeg var yderst tilfreds med det overordnede look, men måtte lægge stenene om, da det så ud som om det hele var skævt når man kom fra toppen af alleen. Pis dagen efter lagde jeg det om, og er glad for jeg gjorde det, for min lige ud af landevejen hjerne duer ikke til den slags svaj. Vel jeg er ikke brolægger, og har aldrig gjort den slags før, jeg ved det kunne have været bedre, men så skulle jeg have brugt et års tid på at vente til Kim var klar og med på ideen;- ) Der kommer græs rundt om platformen.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraBilledet over er set fra frugtlunden, den robuste bænk ved pladsen, er kærlighedsbænken, bag den stod der et par stykker rionet og ventede på at jeg fjernede dem. På vej op af alleen med dem, faldt mit blik på tronen. Pludselig så jeg for mig et endda mere fornemt rum. Jeg satte rionettene på hver side af indgangen, trak stolen tilbage, og pludselig var jeg i gang med at lægge flere sten.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraOg hvad sker der så når jeg går rundt for at beundre værket fra alle sider.....pis stenene flugter ikke med stien når man kommer fra frugtlunden så skævt altså. Hvorfor skal vores grund skråne sådan;-)

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraDet er sidste gang jeg gør den slags ommere, på billedet over ser du hvor træls det så ud, de er efterfølgende lagt om, nu er jeg tilfreds.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraHov, glemte at vise den her en stolthed, der står inden tronen, når man kommer nedefra. Den har åbenbart kunnet lide vores varme sommer, ikke Lucky, for han har ikke været god i varmen, men den med de store grønne blade, min trompetkrone, se hvor stor den er, og hvor smuk den er. Efter at have set den som kæmpe træ i Grenå, begyndte jeg at fable om en, og det hørte Lene, med bloggen Bedstemorshave. Hun havde ikke helt plads til den dengang lille pind. Først i år er den virkeligt vokset, og den har ikke fået vand i sommervarmen. Jeg jubler!

Pilehaven er det andet af de rum du ser på indlægsbilledet. Sidste år fortalte jeg om, at jeg overvejede at fjerne de 12 felter med pil, de stod for tæt, de vokser en del mere end jeg har regnet med. Det er et stunt inspireret af Kjeld Slots ellipse have.

Jeg har fjernet 4 felter, men har gået og summet, og studeret og ladet det være. Den anden dag må have været en dag med flow, for pludselig vidste jeg hvad jeg ville med pilene. Felterne fejler ikke noge,t de er levende spændende og meget sanselige at kigge på, jeg vil kopiere ideen til et par andre steder på grunden, men kun som 2x3 felter, med mere plads imellem, de har sådan fortjent at komme til sin ret.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesfloraPilehaven har givet mig rå mængder af erfaring omkring hvad der virker, men så absolut også hvad der ikke virker, sådan synsmæssigt. Når man kiggede ind i pilehaven, virke  den som en ufremkommelig skov, man havde til sidst ikke lyst til at gå igennem, man har intet overblik i det rum. Og man skal kigge godt efter for at se ideen, i alle tilfælde på denne årstid. De bliver klippet en gang om året, ved juletid. På billedet er der fjernet de 4 omtalte felter.

Pilehaven skal fortsætte med at være pilehave, og kreativ legeplads, mere om det på et andet tidspunkt.

bålsted,skønhed,havegang,have, økohave,anettesflora

Vi er ved at fælde og fjerne lidt rundt omkring, og en grenfinder som mig måtte befri de bedste grene for tjavserier og blade. Her stå de omkring den ahorn, der fungere som den ene ende af tørrepladsen.

Føler mig så rig når jeg har et lager af kæppe til senere brug, til et eller andet sjovt. I mens kan de få lov at stå der og se dekorative ud.

Med det vil jeg ønske alle en rigtig god weekend

Flow-lignende have-hilsner

Anette

 

 

 

 

 

 

 

9/7/2018 9:50:02 AM Anette Nielsen