AnettesFlora - Noget om at sætte grænser

Noget om at sætte grænser

Indlægsbilledet er af overvintrede grønkål, de er helt fantastiske når de blomstre (og det summer i og omkring dem med bier, og andet) efterfølgende smider de frø alle steder, så er du er advaret hvis du ikke allerede har erfaret det. Grønkålen har vi brugt af hele vinteren, både på pande og som pesto. Jeg elsker grønkål!

samojedehund, lucky, køkkenhave, om at sætte grænser, glæde,have,anettesflora

Køkkenhaven i år har fået en grim midlertidig indhegning, vi har teenagers hund, som samtidig er en samojedehund, så indhegning er NØDVENDIG. Opdragelse tager tid med et selvstændigt aktivitetsbundt, læs jeg elsker det.

samojedehund, lucky, køkkenhave, om at sætte grænser, glæde,have,anettesfloraJeg kan faktisk godt lide at køkkenhaven er hegnet ind, hvordan det bliver næste år, kan vi gå og summe over, men det skal i alle tilfælde ikke have sådan et højt  look, det er så højt fordi det skal bruges et andet sted bagefter.

samojedehund, lucky, køkkenhave, om at sætte grænser, glæde,have,anettesfloraI år har jeg forsøgt at lave et mønster, og samtidig plantet tættere end vanligt, samtidig er der eks mellem kartofler og rødbeder, sået løg, for at få mest muligt jord dækket med grønt(mindre synligt ukrudt) Jeg er spændt på  hvordan det kommer til at se ud, og virke. Pt er der ikke meget at se ,for det er først sået til for en lille uge siden.

For at bløde op på det grimme høje hegn, er der sået ærteblomster og ærter, næsten hele vejen rundt, mindre kunne ikke gøre det;-) Udover det så har jeg sat den kæmpe etager ind køkkenhaven, den har sidst fungeret som et udendørs juletræ. Nu er der plantet bønner og ærteblomster op af den.

Det bliver totalt berusende hvis alle de ærteblomster kommer frem, de er i blandede farver.

I år skal der laves endnu et forsøg i køkkenhaven,  jeg vil være en hård negl, og rykke alt op der ikke er noget jeg har plantet eller sået i år. Hver en morgenfrue, hver en valmue, hver en kornblomst, samt hver en ting jeg ikke ved hvad er, skal fjernes øjeblikkelig, de er ikke velkommen i indhegningen.

samojedehund, lucky, køkkenhave, om at sætte grænser, glæde,have,anettesfloraNu jeg er ved hegn og at sætte grænser, så har vi endelig fået sat hegn op ved den terrasse der er foran drivhuset. Efeuen der skal gro op af, blev lavet og plantet for nogle år siden, så de er nået op af den meter høje støttemur, og klar til at indtage hegnet. Det er en skøn følelse med det nye rum, og en ny vane med ikke lige at kravle/springe op fra den ene havedel til den næste. Nu må vi gå pænt rundt om. Og det opleves som om at vi får endnu mere glæde af haven, man bliver ligesom "tvunget" til at vandre i haven og se den fra andre og nye vinkler. Det er noget af en opdagelse, for mig, hvad "rum" gøre og føre til.

I ønskes alle en skøn weekend

Hilsner og Lucky smile

Anette

Dagens PS, det første billede fordi jeg syntes at  den irgrønne kedel, og purløgsblomsten er så skønne sammen, det andet er et kig i drivhuset. Vores solafskærmning er vindrue-planter, en blå og en grøn, i hvert sit hjørne. Det frodige look sådan "en" plante kan give, er guld værd. Planterne forsøger manden min sig med, i år klipper han efter en anden metode, spændende. Han plejer at gøre det godt.

samojedehund, lucky, køkkenhave, om at sætte grænser, glæde,have,anettesflora

samojedehund, lucky, køkkenhave, om at sætte grænser, glæde,have,anettesflora

 

5/26/2018 6:11:41 AM Anette Nielsen