AnettesFlora - Prikken over i`et

Prikken over i`et

Sidste år lavede jeg et par bede udenfor indgangen til alleen. Bedene fungere som blikfang/velkomst, og skulle gerne få en til at gå hen til området. Det er vel lidt som når man sætter blomster ved døren, man siger hjertelig velkommen. Ingen er i tvivl om hvor man skal ind.

Have,anettesflora,alle, vildehave,naturlighed,bålsted,bålplads,glæde,mitstedJeg har plantet noget af det symmetrisk, og andet er placeret så det ikke er ens i begge sider. Sådan har jeg også skabt alleen, jeg har skabt den symmetrisk og forskudt. I år er der arbejdet lidt videre på siderne af alleen, de er igen blevet større. Jeg begynder at føle en vis tilfredshed ved det overordnede look.

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglæde

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglædeFor enden af alleen er der en rundel, som prikken over i`et, den er lidt under 4 meter i diameter.

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglædeRundellen/prikken har der været meget igennem. Det første var en kæmpe buksbom, så blev det til røde kornel, så blev det til et pile bed, så var der bålplads, så var der en hule skabt af stedsegrønne, så blev det fire stedsegrønne søjler, så blev roser og stauder, det sidste blev at der igen skulle være græs. Noget af det har været udført i praksis, andet er blevet i hovedet som en ide.

Her ser du de sidste rester af bedet. Det rummede jacqueline du pre roser, stauder, og en hæk af hjemmelavet lavendel. Jeg brød mig ikke om bedet, jo jo blomsterne er yderst smukke, men bedet var for parkagtigt, for tungt, for kedeligt, og havde slet ikke den ønskede effekt. Og var slet ikke mig.

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglædeJeg opgav for en kort bemærkning det bed, og i mit hoved var der græs, bare grønt græs, så grønt som det nu kan være her i vores sandede jord, hvor der samtidig ikke(endnu)findes skygge på den del af grunden om dagen.

Så pludselig kom der en ny ide, en af de der ideer der bare popper op, en af dem der ikke er overtænkte, og det sagde yess i mig, som en genkendelsens glæde. Tror ikke det kommer som en overraskelse for jer som kender min forkærlighed til de vilde planter. Det skal være et vildt bed, med vilde blomster, jeg planter ikke selv noget som helst, men luger de uønskede ting væk, også vil jeg se hvad der dukker op.

Jeg er så spændt og så nysgerrig, nu har jeg endeligt et helt bed med det der vil komme, for jeg er sikker på der kommer noget, men det er så lige hvad der kommer. Det giver mig også en større frihed, for jeg "behøver" ikke se hvad der kommer af vildarter andre steder, mellem alt det ordinære staude-værk. Det betyder også, at de andre områder bliver lettere at holde, og jeg samtidig får indfriet min glæde ved det der kan og vil komme af sig selv. Det bliver et af de bede jeg følger med største nysgerrighed, nok et af de bede jeg er mest spændt på, det eneste der skal til er at luge.

Men der er også en anden ide med det bed, netop der, det fungere som en slags overgang til det mere utæmmede, det mere rolige viltre grønne, hvor der ikke er noget at forholde sig til. Samtidig med gør det nye robuste og tunge bålsted sig godt sammen med noget som er naturligt/let. Jo jo haveglæden lever, referere til et tidligere indlæg, du finder det HER, det hedder have haves.

Nyd det

Muntre hilsner

Anette

PS Tre darlings på stribe

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglæde,slåen,samojedehund,lucky,darlings

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglæde,slåen,samojedehund,lucky,darlings

have,anettesflora,vildehave,bålsted,cottagehave, minstil,mitdesign,glæde,haveglæde,slåen,samojedehund,lucky,darlings

Første ps billede, slåen , det næste Lucky, den frækkert<3 det sidste bærmispel-den er afblomstret, men i guder jeg er totalt in love i den. Det samme gælder påskeklokkerne, som for første gang har lavet rå mængder af babyer, jeg føler mig som en stolt mor:-)

5/10/2018 10:14:12 AM Anette Nielsen