AnettesFlora - Skøn skøn tid

Skøn skøn tid

Det tror jeg vi er mange der er enige om, det pibler og spire og energien stiger, nøjagtig som i naturen. I dag kommer det til at handle om forår, og et par upsere, et par forsøg, og måske der endda sniger sig et par havetanker ind. Jeg skriver mig frem i takt med billederne.

Først lidt billeder af de påskeklokker der blomstre nu, jeg har også nogle stykker der ikke er i blomst.

have,forår,cottage garden,påskeklokke

have,forår,cottage garden,påskeklokke

Her er den første med navn, den hedder Svend Åge, som var min ynglings onkel, han er desværre kun i tankerne blandt os nu. Jeg købte planten for at kappe alle blomster af og bruge dem som en del af dekorationen til hans begravelse. Og hvor er jeg glad for at jeg har et blomstrende og godt minde om ham i min have.

have,forår,cottage garden,påskeklokke

Her over er det  smukke Rita, i ved hende Blomstertøsen fra Bording. Hun er min første påskeklokke, og jeg vil tro det er et par år siden jeg fik den af hende, da hende og Nils var for at besøge mig. Rita og jeg har nogle ting til fælles, vi har skippet det vanlige og offentlige system, for at forsøge at klare os selv. Tror vi begge kan sige at vi elsker friheden i det.

tulipaner,have,cottage garden,forår

I år er der ensfarvede røde tulipaner i de 3 stk ,2 meter lange kummer, glæder mig så vildt til at se hvordan det kommer til at se ud. Tulipanerne plejer at være i blandede farver, men de er alle kommet ud i forhaven, uhh hvor bliver det spændende, det er første gang jeg har tulipaner i haven:-)))

primula,have,cottage garden,forår

perlehyacinter,forår,have,cottage garden

måtte, kokosmåtte, forsøg,sjov

Vidunderlige Charlotte med Villa Fryd maler hendes kokos måtte med skønne logoer. Jeg er ikke god til den slags hun gør, så  gør noget andet;-) Jeg ligger en fejlkøbt måtte udenfor døren, de er absolut ikke praktiske ude de suger vand. Da jeg var ikke helt klar på at smide den på bålet, blev den lagt  om under vores halvtag. En dag så jeg der var mos i, og flyttede den ud igen, for at se hvad der skete.

Ser i nu har jeg en mosmåtte, den har vel været et par år under vejs, og måske laver jeg et forsøg mere og ligger et par små husløg på, bare for at se hvad der sker;-) Den er altså flottere i virkeligheden.

krokus,græs,have,cottage garden

Her er et andet stunt;-) Det skulle engang på sigt blive en flod af krokus i blandede farver ned gennem rønnealleen, jeg så det så tydeligt for mig da jeg sidste år gravede løg ned. Men.... havde dog glemt at tænke på,  at jeg går rigtig meget gennem alleen. Det er altså slet ikke praktisk, når man ikke vil træde i blomsterne, eller hvordan kommer man udenom de små blomster med trillebøren. Godt floden blot er i proces.

pil,have

Her er årets pilehøst. De har virkelig givet vinterhaven farve i år, og jeg var næsten ked af at de skulle klippes ned. Noget andet er med de pil, jeg får dem ikke brugt, det gør simpelthen for ondt at binde. Jeg er i en konflikt om jeg skal rydde stykket for pil, og danne et andet rum, med blomster buske og træer. Eller om jeg skal sige pyt, jeg får dem ikke brugt som jeg gerne ville, også bare nyde synet. Tror jeg bare ved det at skrive det ned har taget en beslutning. Det stykke har summet en bette måned;-)

forår,zinkbakke

Jeg hygger selvfølgelig også op ude, der plantes og regeres, og vinterdynen fjernes, og det er en befrielse. Man bliver ufatteligt glad, det er som hjernen bliver klaret, og nye ideer pibler frem.

zinkbakke

Jeg vil så gerne have zinkbakker i butikken, og det ligger lige til højrebenet, da manden min er blikkenslager, og med eget værksted. Han har heldigvis nok at lave, faktisk så meget at han ikke har tid at lave zinkbakker til butikken. Så en aften viste han mig hvordan, dvs han klippede, jeg klippede, han bukkede, jeg bukkede, vi bukkede igen og igen, også loddede han hjørner. 

En dag han ikke var hjemme gik jeg selv i gang, bakken på bordet er mit første forsøg, og katten havde rendt med et af målene, se lige hjørnet, sådan skal det jo ikke se ud.

Så jeg brugte den til lidt pynt på havebordet, til evigt minde om at lade katten blive væk når det handler om nøjagtighed. Men jeg er altså alligevel lidt stolt, for jeg gjorde det jo.

terrasse,forår,have,cottage garden ,have

Tiden gennemsyres af glæder og overraskelser, tiden er sprængfyldt med god energi, tiden er til højder og dybder, er det ikke det der gør et godt værk, at det kan mærkes, sanses, opleves, beundres, frustreres, og GLÆDES.....

Ønsker jer alle en helt igennem fantastisk weekend

Glædelige forårshilsner

Anette

3/17/2017 6:58:31 AM Anette Nielsen