AnettesFlora - TANTE GRØNS HAVEUNIVERS

TANTE GRØNS HAVEUNIVERS

-Cottagehave

Cottagehave, Tante Grøns haveunivers

En af de store glæder i livet-og jeg har glædet mig som et lille barn til at fortælle om denne helt igennem vidunderlige bog, skrevet af Tante grøn, alias Jytte Aggerholm Justesen, og krydret med de SMUKKESTE billeder, som er taget af Susan og Jesper. Susan har bloggen My loving home and garden, som du finder HER

Sammen har de skabt et værk, med og i fordybelse, nærvær og nænsomhed. Bogen rummer overvældende skønhed, sanselighed, den springer ud og omfavner dig.

Bogen er kan købes fra i dag

Billederne og citaterne i dette indlæg er alle fra bogen

Cottage have, tante grøns haveunivers

Og hvordan begynder mit eventyr  med Tante Grøn i bogform, denne gang-den begynder med at-

jeg en tidelig aften går ud for at kigge i postkassen, i den ligger en stor hvid pakke, med påskriften Anettes Flora. Jeg er i stor undren, og i iver render jeg til nærmeste terrasse for at åbne den-hvad mon det kan være, mange tanker flyver gennem hovedet

I den lå BOGEN, og jeg blev så overvældet af glade, rørte og yderst taknemmelige følelser. Tårerne triller, jeg åbner den for at opdage et sandt paradis. Den bliver holdt tæt ved hjertet, går ind mod huset, kigger og holder, kigger og holder, aner ikke hvor lang tid det tager at gå det lille stykke. Jeg bliver så stille. Først læste jeg lidt her og lidt der, iveren efter at sluge den, og læse/kigge i slow, går hånd i hånd for en stund...

http://mylovinggarden.blogspot.dk/

...Til jeg efter aftensmaden sætter mig i sofaen- Den begynder med hvordan Tante og Syrenprinsen, har skabt deres have, og oplevelserne bag.

Jeg græd mig gennem de første næsten 30 sider, i genkendelse i sorg, i glæde og aha. Så kom der gode "pauser" med cottager havens historie, der kom kloge citater, personlige holdninger til vores samfund som det er nu, der er gode planter, simple planter, smukke planter, med navne og beskrivelser, der er sanselige billeder, der er nænsomhed, og der er mængder af visdom

http://mylovinggarden.blogspot.dk/ 

Der er en haveglæde der smitter og rækker langt lagt ud over papiret, og røre og berøre de inderste lag af sjælen. Bogen er skrevet som en fantastisk film, eller et musikstykke, der rummer og når, både  højder og dybder.

 http://mylovinggarden.blogspot.dk/

Jeg er fan af Tantes skrivestil, ærligheden og haven, og at jeg får lov at mærke det her i mig.

Af hjertet tusinde tusinde tak for den mest fantastiske bog, jeg elsker den højt, faktisk så højt at jeg sagde til min nabo/veninde, i nuets begejstring, at jeg havde fået verdens bedste gave, hun udbrød, er Ida gravid:-) Ida er vores snart 25 årige datter. Ida holder også meget af haver, vi så Tantes have sidste år, du finder indlægget HER

 Cottagehave, Tante Grøns haveunivers

Måske er det med alderen, måske er det den der følsomhed, måske er det bare naturligt, at trangen til mere og mere fordybelse er som en sagte hvisken.

Cottagehave, Tante Grøns haveunivers

Jeg ved med sikkerhed at mit have-liv igen påvirkes. Bogen er kommet som kaldet, og røre ved de inderste lag og drømme.

I taknemmelighed og glæde

Anette

 

3/20/2017 12:34:21 PM Anette Nielsen