AnettesFlora - Gaia-klimaforandringer-midtvejskrise????

Gaia-klimaforandringer-midtvejskrise????

At give sig tid

Jeg har funderet en del om hvordan jeg skulle gribe dette indlæg an, og der er skrevet flere udkast gennem de sidste par uger- de har alle det  til fælles, at de lægger sig godt op af Dronningens nytårstale <3

Anettesflora,fordybelse,kreativ,klima Det handler om NÆRVÆR, her i den fysiske verden. Det er også en af grundende til jeg ikke er ret aktiv på de forskellige sociale platforme.

Hvad har det med klimaforandringer at gøre??? Jeg har studeret mig selv, objektivt,for at se hvad det var der gjorde, jeg ikke følte mig ordentligt tilstede her i real life. Jeg opdagede, at de forskellige platforme på de sociale medier påvirkede mig, uden at jeg havde opdaget det, surprise. Kunne blot mærke en spirende utilfredshed, jeg kunne mærke længslen efter fordybelse, jeg havde vel egentligt travlt med at tjekke medier ud. Og i praksis: opdagede pludselig at være en del af de lette løsninger. Oplevede at jeg havde planter der stod og ventede på at skulle plantes, for havde købt dem uden at vide hvor de skulle stå, de var jo billige. Oplevede til og med, at nogle gange når jeg plantede krukker til,  ikke at have gjort det ordentligt, eller ikke så ordentligt som jeg plejede. Men det der slog hovedet på sømmet var da jeg købte julekugler i rå mængder, det var de julekugler der med et slag gjorde mig bevidst om det forbrugssamfund, kvikfix-løsninger-se mig-se hvor flot jeg har gjort det-se mig nu,  bling bling.

Anettesflora,kreativ,binderi,klima,nærværJeg lagde det sammen med alle de biler der er kommet på vejene, på al det nybyggeri der bliver bygget, også her i vores område. Der bygges så meget, at mange af nybyggerne græder over det-de flyttede jo her til pga det naturskønne, de efterlyser den naturskønhed der er ved at drukne i huse. Vi har nu fået en fb gruppe for bevarelse af de grønne områder i Stevnstrup.

Vi kan købe masser af kvik fix i netto, i rema, i ikea alle vegne, det koster bare en ”tier”, og hvis man bliver træt af det,kan det da bare smides i affaldssorteringen……

Hvor blev nænsomheden af, hvor smuttede nærværet hen, og hvad med tiden??? er det drille nissen der har været på spil-for at flytte fokus-pis jeg kan ikke se nissen, han sidder i det indre og klukker, endelig blev "han" opdaget:- ))

Kvikke løsninger er til for den travle, den der har så travlt at den ikke har tid til fordybelse…..Flere og flere får stress, også  børn, og man får stress når man ikke kan få lov at puste ud, være til stede-her tænker jeg også på børnene. Vi voksne= er os der skal skabe rammerne for at det er muligt, det er os der skal sætte grænser, de små kan ikke, deres krop hjælper dem blot, den siger stop nu op, jeg håber inderligt at forældrene er så kloge at de lytter!

Vel klimaforandringerne er her, og det der er ved at ske ser slet ikke godt ud, mon jorden har fået stress? Eller er det en midt livs-krise?

Jeg vil ikke lukke øjnene, jeg ved at vores kvikke løsninger, kvik-fix, vores travlhed(for vi skal jo have råd til kvikke-fix, så vi kan føle os en lille smule mere tilfredse) er en af de store syndere ift klimaet.

Jeg er så taknemmelig for at jeg kan gå hjemme, at Kim kan forsørge os, og at jeg kan sørge for at det der høre til at have et stykke jord og et hus, jeg er taknemmelig langt ind i sjælen at jeg kan være tilstede. Jeg er klar til at blive bedstemor, for det er også de fremtidige generationer der står mit hjerte nært. De skal have lov at opleve vores vidunderlige moder jord, de skal have lov at kigge op i himlen og se stjernerne. Og ved i hvad, Ida bor her, og jeg får lov at knytte bånd til det mirakel der er i hendes mave-det er i sandhed en gave!

Julekuglerne har jeg accepteret, de er kommet for at blive, og aldrig har jeg været så fordybet og så tilfreds med noget, det var ikke blot et kvikt-fix som kunne ordnes på 10 minutter, den tog vel en dags tid, for jeg måtte lave hele dyngen med trådet kugler og kogler om,  de sad forkert;- ) Og nu er adventskransen en drømmefanger, som hænger i vaskerummet!

Anettesflora,binderi, kreativt,klima,nærvær

Jeg har stærke intentioner om at lave mange flere klimaindlæg,  om hvad jeg opdager, og hvad jeg gør, og har oprettet en kategori med samme navn.

At give sig tid, er det samme som at give (sig selv) plads

For at tænde lys-Lars Lilholt

Rigtig godt nytår

Anette

 

1/2/2019 10:29:26 AM Anette Nielsen