Tradition

Vi har den tradition, at der hvert år laves en adventskrans med 4 lys, og med lang brændetid. Alle lysene tændes på en gang, fordi jeg syntes det ser pænt ud. Traditionen tro udtænker jeg hvert år, en ny slags krans/kreation. Traditionen tro er, at den stort set aldrig er helt klar til første søndag i advent. De traditioner holdes i hævd, også i år.

Jeg kom til at tænke på noget nyt i år, noget jeg gennem mit voksne liv med adventskrans, aldrig har tænkt på før. Kunne pludseligt se at jeg hvert år har gjort noget ekstra ud af lige netop den kreation, og ikke mindst givet mig selv tiden, og de sidste par år, også tid til ekstra fordybelse. Underligt at jeg ikke har opdaget det før.

Tankerne bag den samlede advents-opstilling

Første tanke var, som vanligt den skulle rumme fire lys, og at kransen skulle være i gran, og at den skulle stå på stativet, og at der skulle indgå kugler. Det var den lette del. Men havde pludselig, som skrevet over, fået den nye indsigt omkring trangen til, at gøre adventens dekoration til noget ekstra.

Yderligere havde en veninde og jeg, lige snakket om solhvervs-kransen, og hvordan den så ud. Vi snakkede om, hvornår mon adventskransen opstod? og hvad betydning den havde. Vi gik i fantasien, uden om google og Wiki. Og så tråden fra den gamle solhvervsfejring, solhjulet, og de 4 verdenshjørner, der vises som fire lys, eller et solkors.

Selv gik jeg videre til Lucia kransen, lysfesten med at bære lyset frem. Jeg så englen og kloden, og fik trang til at skabe billeder med kreationen. Pludselig lignede den engel jeg forsøgte at skabe, et hjerte, En engel med hjerte, der stiger op gennem kransen, og rummer det samlede.

Måske ligger min trang til at skabe ekstra, i de tanker over? Måske har tankerne lagt og luret i det underbevidste? Måske er det et nyt kapitel i mit liv? Jeg aner det ikke, men finder det usædvaligt rart, at føje en ekstra dimension til.

Kloden, jorden, advent, fred, glæde, lysfest, adventsdekoration,binderi,natur,december, jul, tanker
spiralen/floden- universet/ kloden

Gør du dig tanker omkring adventen? Og hvad betyder selve kransen og fejringen for dig?

Rigtig god adventssøndag

Hjertelige hilsner

Anette